Angsthazen en Team-O

Ontmoeting
Toen ik op vrijdag 26 augustus door Deveron was meegenomen naar een ontbijt bij de Euromast van BNI de Zwaan, ging er een compleet nieuwe wereld voor me open.
Ik besteedde zodoende m’n vroege vrijdagochtend met allemaal gepassioneerde ondernemers die wekelijks samenkomen om elkaars resultaten te bespreken en te stimuleren.

Toen de agenda van de dag was afgerond en wij allen, ook ik, een pitch over ons bedrijf hadden gegeven gingen er aanbevelingen rond.
Eén van de aanbevelingen die ik kreeg kwam van Joeri.
Hij vroeg mij of ik ook een kinderboek op aanvraag kon schrijven.
Het was een verrassende vraag, een interessante vraag! (Kwam er later achter dat hij vol zit met interessante vragen).
Ik heb zijn aanbeveling geaccepteerd en heb daar tot op de dag van vandaag nog geen seconde spijt van gehad. 

Kinderboek op aanvraag
Wat heel toevallig was, was dat ‘het slijmmonster’ al een jaar op mijn site staat als een boek dat bijna uitkomt. Alleen de finale moet ik er nog van schrijven.
Dat verhaal is gebaseerd op een schriftje van Feyenoord en gaat over een jonge voetballer die geblesseerd raakt net voor de finale tegen de Lions. (Timo is Feyenoord fan, hij is een voetballer en hij speelde vroeger bij Blauwe Leeuwen).
Geloven in toeval doe ik niet… dus probeerde van dit verhaal een crowdfunding-boekje te maken.
Toevallig lukte dit niet echt…
Maar waar een Well is, is een weg.
Daarom wordt er nu dus gewerkt aan een nieuw, spannend kinderboek waarvan 100% van de opbrengst naar de crowdfunding zal gaan!
De illustraties worden uiteraard weer voorzien door Tanja Kooistra.
Houd dus vooral alle socials in de gaten om als eerste het inkijkexemplaar te kunnen bestuderen en om te zien wanneer het boek te koop is.

Betrokkenheid
Het is moeilijk niet te klikken met Joeri.
Het contact loopt vloeiend en zodoende heb ik vrij snel Timo al ontmoet.
Het is voor mij ook prettig een goed beeld van hem en de situatie te hebben om een waardig boek te kunnen schrijven.
Op sociale media of de site zie je foto’s, teksten en video’s die zo duidelijk mogelijk een beeld proberen te schetsen; die een boodschap willen overbrengen.
In het echt voel je emoties, zie je de binding tussen vader en zoon, zijn bewegingen op het veld achter de bal aan, zijn houding wanneer er niet gefilmd wordt en hoe het leven doorgaat met zo’n operatie in het vizier.
In het echt ervaar je de zorgen, de angsten en de onzekerheden. Je ervaart de glorie bij goed nieuws, de hoop op de toekomst en de weg naar de resultaten.
Het doel van Joeri en Timo is zoveel mogelijk het ‘normale’ leven naar voren te laten komen in de documentaire. Er hoeft geen show van gemaakt te worden, er hoeft niet geacteerd te worden.
Wat er hier nu gebeurt is al een gigantisch verhaal op zich.
Daarom is het fijn dat Martijn Krijtenburg en Ronald de Leeuw met het filmen en het opnemen van het geluid dit verhaal, dit echte leven, met passie willen vastleggen.

De documentaire
Door de puurheid van het doel van de documentaire, zijn het juist de pure mensen die zich aansluiten bij het realiseren van het vastleggen van dit verhaal.
Het is onbeschrijflijk hoeveel liefde, gunst en betrokkenheid er getracht wordt met de camera vast te leggen. Intense emoties die niet met woorden te beschrijven zijn, maar puur van de gezichten afdruipen. Of weergalmen in het stokken van de ademhaling, om even de tranen te moeten bewaren voor later.
Ik hoop dat Timo die liefde en betrokkenheid ook voelt.
En ik hoop ook dat zijn vader dat voelt. De persoon die zelf onder het mes gaat, zelf zijn nier laat verwijderen en die in het bijzijn van de cameraploeg zal laten overdragen aan zijn zoon.

Dit verhaal wordt vastgelegd. Daarmee zal het verhaal voor altijd blijven bestaan.
Zodoende kan het steun geven aan Joeri en Timo, dat wanneer de dag komt dat ze beide gezond op het voetbalveld staan ze elkaar kunnen aankijken en al deze liefde kunnen voelen. Dat ze via de vastgelegde beelden de gekoppelde herinneringen kunnen oproepen van dit aangrijpende proces.
Joeri en Timo zijn niet de enige die dit meemaken.
Dankzij deze documentaire kunnen ze al die andere ouders, kinderen, familieleden, vrienden en andere donoren bereiken en inspireren door te zetten, te steunen en te laten zien dat je nooit alleen bent.

Angsthazen en Team-O
Het begon met een kinderboek op maat.
Toen ik een paar maanden geleden besloot me volledig op Angsthazen te focussen, verwachtte ik te moeten sparen om boeken per honderden te laten drukken en moeite te moeten doen mezelf bij scholen en beurzen uit te nodigen. Ik zag mezelf al zitten in de trein het land door met stapels boeken.
Dat moment zal vast nog komen, maar nu kwam dus deze ‘opdracht’ tussendoor.
En wat ik nu meemaak is het staan op de lijn tussen leven en bestaan.
Enerzijds zie ik een vijftienjarige, stoere puber. Anderzijds een kwetsbare jongen die gewoon gezond wil zijn. Gezond…
Enerzijds zie ik een vastberaden vader die zo georganiseerd zichzelf in honderden splitst om de documentaire te kunnen maken en er voor zijn zoon te zijn. Anderzijds een kwetsbare vader die zijn zoon gezond wilt zien.

Het is voor mij geen opdracht, dat klinkt veel te zakelijk.
Schrijven is gewoon het minste dat ik voor hen kan doen, dus dat zal ik ook met liefde doen.
Wil je weten wat jij kan doen?
Check de video hieronder en kijk of je een centje kan missen om te doneren.
De donatie is puur bedoeld om de documentaire te kunnen voltooien.
Daarom zal elk centje van de documentaire voortvloeien bij alle personen die er baat bij zullen hebben. Bij iedereen die te maken zal krijgen met een orgaantransplantatie.
Bij iedereen met wie het verhaal gedeeld kan worden.

De video

Klik op een willekeurig sociaal media icoon voor de meest actuele informatie over de documentaire.


<<< Over de documentaire

De Blauwe Leeuw >>>Scroll naar boven