Griezelverhalen bij Angsthazen

Iedere 21e dag van de maand verschijnt er een nieuw, klein griezelverhaal op Amazon Kindle.
Deze griezelverhalen worden geรฏnspireerd op historische gebeurtenissen, bekende mythes of interessante plaatsen.
Ieder van deze plaats zal ik eerst zelf bezoeken, voordat ik erover zal schrijven.
Alle griezelverhalen zullen ook in een andere stijl geschreven worden, zoals verleden/tegenwoordige tijd, meer gericht op jongeren, of meer op (jong)volwassenen etc.
Het ene verhaal is dus duidelijk het andere verhaal niet!

Elke vijf verhalen worden gebundeld voor een fysiek exemplaar.
Houd hiervoor de socials in de gaten๐Ÿ‘Œ

Griezelverhalen bij Angsthazen

2023

Oktober: Hekserij in Nederland
Geรฏnspireerd op de Heksenwaag te Oudewater.

Dit verhaal speelt zich af in Roermond zo’n 500 jaar geleden. Een vrouw keert terug naar haar boerderij waar ze verwacht dat haar man en zoontje haar warm zullen onthalen.
Ze is langer weg dan normaal, omdat ze tegen beter weten in toch verboden planten is wezen plukken die ziektes zouden kunnen genezen.
Wanneer ze thuiskomt treft ze haar man en zoontje dood aan. Geschrokken laat ze de zak met verboden planten vallen en haast ze zich naar de stad om de schout en zijn rakkers in te lichten. Door de verboden planten verdenken zij haar, waardoor ze wordt opgepakt voor hekserij.
De enige hoop die haar nog geboden kan worden is een weging op de weegschaal in Oudewater, maar de schout is vastberaden haar te vervolgen.

November: De schoonheid van Hartel
Geรฏnspireerd op het Hartelkanaal te Spijkenisse.

Levi is een tiener die elke zomer met zijn vrienden aan het Hartelkanaal in Spijkenisse chillt. Daar heb je de Hartelbrug waar jongeren nog weleens vanaf springen, zo ook Levi.
Normaal zie je niet zoveel onder water, maar deze keer raakt hij verblindt door de schoonheid van een bloedmooie vrouw die hij daar treft.
Het troebele water maakt plaats voor een heldere diepte, waardoor hij door haar schoonheid bevangen raakt.
Eenmaal uit het water kan hij haar niet meer uit zijn gedachten krijgen. Hij schetst haar, droomt van haar en heeft voor geen enkele andere meid nog oog.
Hij moet en zal weer terug dat water in duiken om haar te ontmoeten. De mythes van zeemeerminnen gelooft hij niet in. Deze vrouw is anders… hij weet het zeker.

December: De beul van Gravensteen
Geรฏnspireerd op het Gravensteen te Zierikzee.

Ziricxzee, 1725.
Gevangenis Gravensteen heeft een nieuwe, meedogenloze stadsbeul in dienst genomen en dat is slecht nieuws voor Janes, een jongen die het waagt meekrappoeder uit een meekrapstoof te stelen.
Wanneer hij gepakt wordt, maakt hij kennis met de ijzingwekkende werktuigen die de beul in de kelder van deze kleine gevangenis tot zijn beschikking heeft.

Dit verhaal wordt geรฏnspireerd op ware gebeurtenissen, zoals te lezen in het Zeeuws Archief en zal tot stand komen met de hulp van het Stadhuismuseum Zierikzee, om deze bijzondere historie zo accuraat mogelijk te kunnen omschrijven.

2024

Januari: De witte demonen
Geรฏnspireerd op de ontdekking van Zuid-Amerika

De Nieuwe Wereld, 1492. Het markeerde het einde van beschavingen die duizenden jaren oud waren. In dat jaar zetten Europeanen voor het eerst voet aan wal op wat nu het eiland Haรฏti en de Dominicaanse Republiek is: Hispaniola.

De lokale bevolking, de Taรญno, was zich van geen kwaad bewust. Echter, binnen nog geen zestig jaar waren ze volledig uitgeroeid. In de daaropvolgende decennia kwamen miljoenen andere indianen om tijdens de verovering van hun land en de jacht naar goud. De Nieuwe Wereld werd gevormd door een aaneenschakeling van bloedvergieten, hebzucht en verraad.

Culturen, religies, tempels, steden, boeken en tradities werden volledig vernietigd tijdens deze verovering. Dit verhaal haalt inspiratie uit de ervaringen van de eerste kolonisten van Hispaniola, de pijn die zij met zich meebrachten en de emoties die de Taรญno moeten hebben doorstaan. Veel van deze geschiedenis is online moeilijk te achterhalen, maar bij Angsthazen houden we wel van een uitdaging voor een goed griezelverhaal!

Video verschijnt binnenkort.

Alle boeken

Griezelverhalen bij Angsthazen

Griezelverhalen bij Angsthazen

Griezelverhalen bij Angsthazen Iedere 21e dag van de maand verschijnt er een nieuw, klein griezelverhaal op Amazon Kindle.Deze griezelverhalen worden...
De Blauwe Leeuw

De Blauwe Leeuw

๐“–๐“ฎรฏ๐“ท๐“ผ๐“น๐“ฒ๐“ป๐“ฎ๐“ฎ๐“ป๐“ญ ๐“ธ๐“น ๐“ฎ๐“ฎ๐“ท ๐“ณ๐“ธ๐“ท๐“ฐ๐“ฎ๐“ท ๐“ญ๐“ฒ๐“ฎ ๐“ธ๐“น ๐”ƒ๐“ฒ๐“ณ๐“ท ๐“ฟ๐“ฒ๐“ณ๐“ฏ๐“ฝ๐“ฒ๐“ฎ๐“ท๐“ญ๐“ฎ ๐“ญ๐“ฎ ๐“ท๐“ฒ๐“ฎ๐“ป ๐“ฟ๐“ช๐“ท ๐”ƒ๐“ฒ๐“ณ๐“ท ๐“ฟ๐“ช๐“ญ๐“ฎ๐“ป ๐“ด๐“ป๐“ฎ๐“ฎ๐“ฐ. Van pijn naar genot. Van vermoeidheid...
No more Demons

No more demons

๐“Ÿ๐“พ๐“พ๐“ป ๐”ƒ๐”€๐“ช๐“ป๐“ฝ๐“ฎ ๐“ฎ๐“ท๐“ฝ๐“ฒ๐“ฝ๐“ฎ๐“ฒ๐“ฝ๐“ฎ๐“ท ๐”€๐“ช๐“ฌ๐“ฑ๐“ฝ๐“ฎ๐“ท ๐“ณ๐“ฎ ๐“ธ๐“น, ๐”ƒ๐“ธ๐“ญ๐“ป๐“ช ๐“ญ๐“ฎ ๐“ผ๐“น๐“ป๐“ฎ๐“พ๐“ด ๐“ฒ๐“ผ ๐“พ๐“ฒ๐“ฝ๐“ฐ๐“ฎ๐“ผ๐“น๐“ป๐“ธ๐“ด๐“ฎ๐“ท. Een onbehaaglijk gevoel bekruipt Ruby, waardoor ze wakker wordt...
abaddon, demon, griezelboek, angsthazen, illusie, eng, kinderverhalen, kinderboekenweek, trilogie, jeugdboeken, spannende verhalen, jeugd, griezelig, eng, angsthazen, bezeten, hekserij, demonen, spoken, kippenvel, griezelbus

Abaddon trilogie

๐“š๐“ฒ๐“ณ๐“ด ๐“ญ๐“ฎ ๐“ญ๐“ธ๐“ธ๐“ญ ๐“ฒ๐“ท ๐“ญ๐“ฎ ๐“ธ๐“ฐ๐“ฎ๐“ท ๐“ฎ๐“ท ๐“ญ๐“พ๐“ป๐“ฏ ๐“ญ๐“ช๐“ช๐“ป๐“ท๐“ช ๐“ท๐“ธ๐“ฐ ๐“ถ๐“ช๐“ช๐“ป ๐“ฝ๐“ฎ ๐“ผ๐“ต๐“ช๐“น๐“ฎ๐“ท. De schim stapte uit de mist, zodat...

Het gevaarlijke bos

๐““๐“พ๐“ป๐“ฏ ๐“ณ๐“ฒ๐“ณ ๐“ฑ๐“ฎ๐“ฝ ๐“ฐ๐“ฎ๐“ฟ๐“ช๐“ช๐“ป๐“ต๐“ฒ๐“ณ๐“ด๐“ฎ ๐“ซ๐“ธ๐“ผ ๐“ฝ๐“ฎ ๐“ซ๐“ฎ๐“ฝ๐“ป๐“ฎ๐“ญ๐“ฎ๐“ท? De gang naar de schilderijen kwam uit in een nieuwe, grote kamer.Er hingen...
fotoshoot spijkenissebrug

Written words

๐“”๐“ฎ๐“ท ๐“ฐ๐“ฎ๐“ซ๐“ป๐“ธ๐“ด๐“ฎ๐“ท ๐“ฑ๐“ช๐“ป๐“ฝ ๐”ƒ๐“ฎ๐“ฐ๐“ฝ ๐“ถ๐“ฎ๐“ฎ๐“ป ๐“ญ๐“ช๐“ท ๐“ฎ๐“ฎ๐“ท ๐“ญ๐“พ๐“ฒ๐”ƒ๐“ฎ๐“ท๐“ญ ๐”€๐“ธ๐“ธ๐“ป๐“ญ๐“ฎ๐“ท. Kamp jij met je eerste keer liefdesverdriet en lijkt het alsof...
Scroll naar boven