Over Timo

Timo is Formule-1 fan, gamer, voetballer én Feyenoorder in hart en nieren, wanneer hij in 2015 op 8-jarige leeftijd plotseling gediagnosticeerd wordt met ernstig chronisch nierfalen. Het is ongeneeslijk en wordt alleen maar erger. Op 12 jarige leeftijd leidt een snelle verslechtering tot een rollercoaster jaar. Er komt een keiharde 2e chronische levenslange diagnose van blaas-falen bij. Timo moet leren zichzelf te katheteriseren en dat wordt het grootste gevecht in zijn jonge leven. Door het nierfalen is zijn eetlust weg, heeft hij weinig energie en is snel moe. Ondertussen, 7 jaar na de 1e diagnose, werken Timo’s nieren nog maar voor 10% en is er een niertransplantatie aanstaande waarbij hij een nieuwe nier van zijn vader zal krijgen. Maar het blaas-falen zal blijven. Voetbaldromen mogen dan gebroken zijn, van talentvolle aanvoerder naar amper nog 1 rondje om een veld kunnen rennen, maar zijn liefde voor voetbal is dat niet! 

  • De Blauwe Leeuwen

Timo en zijn vader delen deze passie voor voetbal. Jarenlang is zijn vader ook zijn trainer geweest. Het heerlijke “zaterdagochtend-gevoel”, samen naar hun wedstrijd. Zijn vader is als trainer gestopt toen Timo in 2020 bijna een jaar lang niet kon voetballen. Hij kón het gewoon niet meer, zelf met voetbal bezig zijn, terwijl Timo thuis zat.

Het moment dat Timo’s vader hoorde dat hij een nier aan Timo mag afstaan, was het mooiste moment uit zijn leven. En dat terwijl, toen hij zelf 6 jaar oud was, zijn moeder overleed nadat een bijzondere transplantatie van het beenmerg van haar 8 jaar jongere broer Wim niet was gelukt. Wim had het hier enorm moeilijk mee en verhing zichzelf 4 jaar later. Oom Wim was de man aan wiens hand Timo’s vader voor het eerst een wedstrijd van Feyenoord bezocht. Nooit zal Timo’s vader op zijn beurt de dag vergeten dat hij Timo voor het eerst meenam naar het Stadion. Vader en zoon gaan straks samen verder met allebei één nier. En, in tegenstelling tot destijds, gaat de transplantatie deze keer wel lukken. De geschiedenis herhaalt zich, maar gaat zich niet herhalen.

<<< Homepage

Over de documentaire >>>

Scroll naar boven