Interviews

Logo Buurtpreventie Nissewaard
Netwerk Dordtse Helden logo
Logo verrassing

Soms lezen we literatuur omdat het onwijs fascinerend kan zijn om te lezen hoe andere mensen het leven beleven.
Daar zijn geen hele boeken meer voor nodig, gezien literatuur ook verwerkt zit in artikelen van tijdschriften of blogs.
We hebben allemaal die intrinsieke motivatie gehoord en begrepen te worden, anderen te willen helpen met onze levenservaringen en onze wijsheid over te dragen aan hen die dat behoeven.
Een tijdje terug heb ik voor mezelf de perfecte manier gevonden dit te realiseren: het interviewen van mensen en daar een verhaal over schrijven.

Hieronder komen die uitgewerkte verhalen te staan.
Alle verhalen worden met uitdrukkelijke toestemming van de geïnterviewde gepubliceerd.
Tot nu toe zijn zij allen het hierover eens: dankzij hun levenservaring kunnen ze anderen inspireren te doen wat goed voelt.
Lees hier wat van die inspirerende verhalen.


Logo buurtpreventie Nissewaard

Buurtpreventie Nissewaard

Iedere twee maanden verschijnt er voor de lopers van de buurtpreventie en haar samenwerkingspartners een nieuwsbrief. Sinds augustus 2023 mag ik voor iedere uitgave iemand interviewen die bij de buurtpreventie betrokken is.
Gezien de hele nieuwsbrief vertrouwelijk is, mag ik alleen het artikel delen die ik zelf heb geschreven (mits de geïnterviewde hier toestemming voor geeft).
Lees hieronder hun verhalen!

Constant Schorel

Augustus 2023
Als een van de eerste lopers, loopt Constant Schorel al bijna 20 jaar mee met de buurtpreventie van de gemeente Nissewaard. Lees hier meer over hem, zijn betrokkenheid bij de buurtpreventie en over zijn liefde voor de natuur van deze mooie gemeente.

Oktober 2023
Aad Beerens, een harde werker en een man met handjes zo goud als zijn hart.
Dankzij zijn tientallen jaren werkervaring op het gebied van veiligheid, is de buurtpreventie voor hem een ideale manier de buurtbewoners te helpen hun veiligheid te waarborgen.

December 2023
Jan-Willem Mijnans, al sinds 2006 wethouder van onder meer Beheer Openbare Ruimte en trots op de vrijwilligers van de buurtpreventie.
Deze geboren gymdocent is via zijn passie voor sport de politiek ingerold en uiteindelijk een teamspeler van ‘Nissewaard Naar 2040’ geworden.


Netwerk Dordtse Helden logo

Netwerk Dordtse Helden

Netwerk Dordtse Helden is een stichting die mensen zonder netwerk aan elkaar verbindt. Dit kunnen alle soorten mensen zijn, maar hieronder wil ik jullie graag voorstellen aan een aantal helden die ik zelf heb ontmoet.
Per week komt er een nieuw verhaal online, maar jullie krijgen uiteraard alvast een voorproefje.

Voor alle complete verhalen vol levenslessen moeten we nog eventjes geduld hebben 😊

Martin Heyl

Van Heyl naar Onheyl en weer terug.
In dit verhaal maken we mee hoe een bevoorrechte, gezonde man na jaren hard werken, een huwelijk en een gezin met twee kinderen door onvoorziene tegenslagen gedurende zijn leven op latere leeftijd hulp moest ontvangen van de Dordtse Helden.

Je medemens helpen, je moet het maar kunnen.
Naómi in ’t Veld werd circa twee jaar geleden het veld ingestuurd met een sociale missie: de MDT missie vanuit defensie. In haar verhaal vertelt ze ons hoe makkelijk we de ander al kunnen helpen, terwijl we tegelijkertijd onze eigen grenzen gewaarborgd kunnen houden.

Over de drempel en daar nog voorbij.
Marnix Baggerman heeft een heel mooie zienswijze over hoe het zou kunnen komen waarom mensen uiteindelijk hulp nodig hebben de draad weer op te pakken in het leven.

Laat je licht maar schijnen.
Buurtpastor Peter van Der Schoor is een inspirerende man die sinds 2021 een inloophuis in Dordrecht heeft waar iedereen welkom is. Het heet De Andere Boeg en is geïnspireerd op de onvoorwaardelijke liefde van Jezus.
Dankzij dit inloophuis heeft Peter de mogelijkheid die liefde te delen met iedereen die daar behoefte aan heeft.

Het netwerk van de moedigen.
Hier is het woord aan de initiatiefnemers van Netwerk Dordtse Helden: Marion van Bruggen en Jacorien Littooij.
Wat inspireert iemand zo’n stichting op te zetten, wat brengt het allemaal met zich mee en hoe komt het dat het nu al vijf jaar zo’n groeiende vorm van verbinding is?

Geef een reactie

Scroll naar boven