Waaghalzen

Ik las ooit de tekst: ‘Some stranger somewhere still remembers you because you were kind to them when no one else was.’
In een wereld waar je continue op je hoede moet zijn, waar je vanaf kind zijnde je eigen al probeert aan te passen aan de sociale druk, en waar je door wil zetten om een carrière op te bouwen, vergeten we soms even wie we zijn en wat we nou eigenlijk écht willen in het leven.
Het is in zo’n wereld zo makkelijk om in een bubbel terecht te komen die steeds verder bij de maatschappij vandaan zweeft.
Sinds ik vrijwilligers interview, leer ik steeds meer de soorten verhalen kennen die je normaal alleen in persoonlijke sferen hoort: hoe mensen vallen en opstaan, hoe ze lief en leed delen, hoe mensen compleet in de put kunnen belanden en hoe ze daar weer uit zijn geklommen.

Daarom wil ik Angsthazen uitbreiden met het thema Waaghalzen.
Want voor mij zijn Waaghalzen de mensen die zich kwetsbaar op durven te stellen.
De mensen die lief zijn voor anderen, de mensen die hun hand naar je zullen uitsteken om je uit de put te helpen, de mensen die zich durven uit te spreken voor degene die dat zelf niet durven of kunnen.
In het thema ‘Waaghalzen’ wil ik mensen interviewen die onbewust een vingerafdruk hebben achterlaten op zoveel mensen.
Waaghalzen zijn de mensen die herinnert worden door een vreemde, omdat deze persoon er op een moment voor iemand was, terwijl niemand anders dat was.

Waaghalzen


Scroll naar boven