Adobe Photoshop

Op deze pagina wil ik graag wat ontwerpen delen van de eerste module: Photoshop.
Ik zet de datum erbij om zodoende zelf mijn voortgang bij te houden en om mijn voortgang met jullie te delen.

Veel ondernemers laten hun werk pas zien wanneer ze echt topwerk leveren. Dat heeft op mij vaak een effect die me onzeker maakt. Daarom wil ik ook mijn beginnende ontwerpen met jullie delen, omdat ik erin geloof dat als je ergens plezier uithaalt en ergens beter in wil worden, iedereen via dezelfde weg moet reizen om bij het gewenste niveau te komen.
Succesverhalen zijn mooi, maar zonder vallen is er geen opstaan. Zonder fouten is er geen leerproces. Zonder oefenen met weinig kennis, komt er geen uitgebreide kennis.


10 april 2023

11 april 202315 april 2023


16 april 2023

17 april 2023

17 april 2023

Het is inmiddels mei en de laatste weekjes ben ik even afgedwaald van het ‘Classroom in a book‘ lesmateriaal en heb ik mijn eigen weg geprobeerd te volgen. Mijn hoofd zit zo vol met ideeën, maar de bekwaamheid is daar nog niet!
Zodoende kwam ik uiteindelijk bij Domestika uit en deed ik de cursus van Nick Pedersen.
Hieronder zie je het werk van de cursus:

Project_Images00
Photoshop opdracht fase 1
Photoshop opdracht fase 2
Photoshop opdracht fase 3
Photoshop opdracht fase 4
Photoshop opdracht fase 5
Photoshop opdracht fase 7
IMG_20230502_160350
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
 
Project_Images00
Photoshop opdracht fase 1
Photoshop opdracht fase 2
Photoshop opdracht fase 3
Photoshop opdracht fase 4
Photoshop opdracht fase 5
Photoshop opdracht fase 7
IMG_20230502_160350
previous arrow
next arrow

Gaandeweg ontdek ik steeds bekender te worden met de mogelijkheden van Photoshop. Daar tegenover merk ik ook steeds meer te verdwalen in de mogelijkheden van Photoshop. Ik neig continue te vergeten hoe het begin was, maar met enig nadenken herinner ik me dat ik de Lasso niet meer geannuleerd kreeg, een afbeelding niet uitgesneden kreeg, een tekstvak niet meer kon bewerken en ik geen idee had wat ik nou exact aan het doen was wanneer ik de stappen volgde van het lesboek.
Ik heb regelmatig Photoshop helemaal opnieuw opgestart, mijn hele project afgesloten zonder op te slaan, omdat ik gewoon niet snapte wat ik fout deed… Of überhaupt deed…
Nu nog steeds loop ik tegen dat soort dingen aan, alleen gaat het nu om bijvoorbeeld de Curves. Al volg ik elke stap van de video, dan staat bij mij het menu weer andersom en moet ik in spiegelvorm denken en krijg ik die error in mijn hoofd niet meer onder controle.
Of als ik een lichtstraal over wil zetten, krijg ik gewoon niet dezelfde felle lichtstraal als uitgelegd in de video.

Ergens zit ik dan achter de computer mezelf op te vreten. Waarom lukt het mij niet?!
Ver weg schiet dan de gedachte in mijn hoofd om op te geven, maar die gedachte is net zo snel weer weg. Stukje bij beetje, stapje voor stapje leer ik. En ik ben pas een maand bezig! Dus continue als iets mij nog niet lukt, als ik niet meer snap wat ik aan het doen ben, ik niet meer weet welke knop ik moet gebruiken, bedenk ik mezelf dat ook dit een begin is.
Mijn doel is zodanig bekwaam te worden met Photoshop, dat mijn boeken tot leven komen! En daarvoor moet ik oefenen, oefenen, oefenen. En als ik ervoor kies filmpjes van de grote jongens te kijken als poging van hen te leren en ik daardoor keihard mezelf tegenkom, is dat maar zo. Er blijven onderdelen in elke cursus die ik wel begin te begrijpen en te beheersen en er zijn onderdelen waar gewoon meer cursussen voor nodig zijn.
Gelukkig is het ondanks de tegenslagen nog steeds heel leuk om te oefenen. Tijdens het oefenen maak ik schetsen in mijn schetsboek van ontwerpen die ik ooit wil creëren wanneer de tijd rijp is.

PXL_20230502_173141882.MP
PXL_20230502_173152638.MP
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
 
PXL_20230502_173141882.MP
PXL_20230502_173152638.MP
previous arrow
next arrow

2 mei 2023


1. uitgesneden kopiëren
2. wolktoegevoegd kopiëren
4 rook om klauw kopiëren
6 curven hele book kopiëren
8 met wolven en bats en meer curves kopiëren
Book bats and wolfs
einde
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
 
1. uitgesneden kopiëren
2. wolktoegevoegd kopiëren
4 rook om klauw kopiëren
6 curven hele book kopiëren
8 met wolven en bats en meer curves kopiëren
Book bats and wolfs
einde
previous arrow
next arrow

8 mei 2023

Op het moment ben ik weer met een nieuwe cursus bezig: Adobe Photoshop voor geavanceerden. Deze cursus is van Carlos Marsal.

1
2
3
storm
omkeren
klaar
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
 
1
2
3
storm
omkeren
klaar
previous arrow
next arrow

Schoolopdracht – We zijn goed op weg

Mijn eerste schoolopdracht voor de opleiding tot grafisch vormgever met betrekking tot Photoshop was het zoeken van een Stockafbeelding bij de tekst: We zijn goed op weg. Vervolgens moest ik er die tekst onder zetten om te laten zien hoe een afbeelding krachtiger over kan komen met tekst.

Buiten dat ik zo’n opdracht in zal leveren, kon ik het niet laten een afbeelding te maken die voor mij meer resoneerde met de tekst ‘we zijn goed op weg.’

Bij die tekst denk ik namelijk aan het groeiende, collectieve bewustzijn van wij mensen. Over onze invloeden hier op aarde en onze macht en kennis daar bewust mee om te kunnen gaan.

Ik zie een generatie waarin we steeds meer bezig zijn met het welzijn van dieren, andere mensen en het milieu. Ik zie een groeiende markt die daar zodanig op inspeelt, dat het steeds makkelijker en aantrekkelijker wordt goed bezig te zijn.

Cosmetica en gezondheids middelen die niet meer op dieren worden getest, tal (makkelijke) vegetarische/vegan recepten die in de winkel of op internet te vinden zijn, kleding dat eerlijk verhandeld wordt, eieren van kippen met een beter leven, vlees van dieren met een beter leven, beddengoed zonder dons en nepbont dat echt lijkt, afval dat steeds meer en makkelijker gerecycled wordt, dierentuinen die hun dieren steeds meer natuurlijke verblijven geven met privacy waar ze zich even kunnen terugtrekken en al die vrijwilligers die zich inzetten voor hulpeloze dieren in onze wijken en omgevingen.

Bij de tekst ‘we zijn goed op weg’ is dat waar ik aan denk. En daarom heb ik dit ontwerp gemaakt! ❤️

21 mei 2023

Angst is een illusie
24 mei 2023
1 juni 2023

De afgelopen weken ben ik even hard aan het leren en werken geweest, maar het resultaat mag er wezen!
De Angsthazen website is compleet vernieuwd en eindelijk voorzien van een logo 😁

Wat is er verbeterd?
– Een overzichtelijke lay-out die het navigeren door de belangrijkste topics van de website makkelijker maakt.
– Alle boeken en informatie op één plaats.
– Mogelijkheid om publiekelijk een review te plaatsen.
– Schoolbezoeken of andere vormen van presentatie zijn nu makkelijk aan te vragen en terug te lezen.
– Een ingebouwde Google vertaler bij desktop weergave.
– Je kan nu met één klik op de knop doorgeleid worden naar de webshop (bol.com) waar alle boeken te koop staan.
– Angsthazen is makkelijker te herkennen door middel van een logo die op langer termijn geïmplementeerd zal worden in haar boeken.

Check dus snel op www.angsthazen.com om deze nieuwe wereld aan spannende jeugd- en kinderboeken te betreden!

30 juni 2023

28 juli 2023

Volg de socials om op de hoogte te blijven van nieuwe foto’s, videos’ en informatie.
Link naar de socials is helemaal beneden 👇👇👇


Geef een reactie

Scroll naar boven