Ik doe twee weken met deze familieverpakking. Ideaal!
Yeah1 gedachte over “Gestopt met roken!”

  1. Han van der Erve

    Reactie van Han van de Erve

    Mijn vrouw was zwanger van ons eerste kind en we vroegen ons af wat wij belangrijk vonden om ons aanstaande kind bij te brengen. Al snel kwamen we op het onderwerp gezondheid. Daar uitvoering aangeven lag echter een beetje lastig want ik was een roken in die tijd…en om je kind gezondheid bij te brengen met een peuk in je mond is een beetje lastig.
    Nou was het zo in die tijd dat ik ongeveer twee keer per jaar verkouden werd met pijn in mijn keel. Dat gebeurde tijdens de seizoenswisselingen, waarschijnlijk omdat ik een roken was. Gedurende de dagen dat ik dan keelpijn had kon ik niet roken. Dat deed veel te veel zeer aan mijn keel, dus dan stopte ik twee tot drie dagen. Net zo lang als dat de keelpijn er was. Nu wilde het toeval dat tijdens het voeren van het gesprek met mijn vrouw die verkoudheid net begonnen was. Ik was dus net gestopt met roken. Ik besloot vanuit de motivatie in een normale context over gezondheid te praten met mijn kind er een dag aan vast te knopen. Zo gezegd zo gedaan. De dag daarna keek ik terug op een vrij moeiteloze poging om die extra dag te stoppen met roken en knoopte ik er nog één dag aan vast. Dat ging een aantal keer zo door verder. Uiteindelijk keek terug op 1 week gestopt met roken. Dat maakte mij blij. En niet alleen mij… Ook mijn vrouw. Na 3 weken stelde ik vast dat ik gewoon definitief gestopt was met roken… en dankzij de goede motivatie vrij moeiteloos. Echter, het ging wel gepaard met hele vreemde dromen. Zo doomde ik een keer dat ik ergens alleen over een weg liep en als bij toverslag er een brandende sigaret in mijn mond verscheen. Ik wist niet hoe snel ik de sigaret uit mijn mond moest grissen en op de grond moest gooien. Eenmaal wakker geworden herinnerde ik mij de droom en werd ik er ook wel een beetje blij van. De droom gaf duidelijk aan hoe ik dat op het bod gemotiveerd was om te stoppen met roken.

    Voor een ieder die wil stoppen met roken kan ik alleen maar zeggen: zorg dat je het echt uit je eigen intrinsieke motivatie WILT doen. Dan gaat het zeker te weten lukken.

Geef een reactie

Scroll naar boven